Kalas
För ett par veckor sedan fyllde sambon är och som vanligt åkte vi i väg.
Vi tog en tur till Göteborg och Ullared.
Förra året var vi också i Götet och då var vi på Lisebergsteatern och kollade på
"Ett makalöst bröllop" som nu ska spelas i Kalmar. I år blev det "Vilken högoddsare".
Båda var med Thomas Pettersson och Robin Stegmar.
Men kalas måste det ju bli och denna gång faktiskt två!
Första kalaset blev med mina föräldrar och bror med fru och barn.
Vi bjöd på Pulled pork vilket blev uppskattat och det är så enkelt att göra.
Sambon ville inte ha en vanlig tårta utan jag gjorde Banofeepaj.
Banofeen var jättegod och gjord på en ny ingrediens som jag aldrig använt förut.
Kondenserad mjölk. Man kokade den i vatten i 3 timmar (i oöppnad burk) och när man öppnar burken så är det en jättegod kolasås. Nedan ser man pajen innan grädden är på.
Vi tog en tur till Göteborg och Ullared.
Förra året var vi också i Götet och då var vi på Lisebergsteatern och kollade på
"Ett makalöst bröllop" som nu ska spelas i Kalmar. I år blev det "Vilken högoddsare".
Båda var med Thomas Pettersson och Robin Stegmar.
Men kalas måste det ju bli och denna gång faktiskt två!
Första kalaset blev med mina föräldrar och bror med fru och barn.
Vi bjöd på Pulled pork vilket blev uppskattat och det är så enkelt att göra.
Sambon ville inte ha en vanlig tårta utan jag gjorde Banofeepaj.
Banofeen var jättegod och gjord på en ny ingrediens som jag aldrig använt förut.
Kondenserad mjölk. Man kokade den i vatten i 3 timmar (i oöppnad burk) och när man öppnar burken så är det en jättegod kolasås. Nedan ser man pajen innan grädden är på.
Här har grädde och banan lagts på.
Då premiärgrillade vi ute. Hur gott som helst med kycklingfilé, benfri kotlett, hemmagjorda pommes och allehanda smaskiga såser.
Vi avslutade med saffranspannkaka.
(Det märks väl inte att jag går på soppa igen va ;))
Etiketter: Gekås, Göteborg, helg, kalmar, mat, saffranspannkaka
0 kommentarer:
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida